Als u de waarde van uw voertuig niet laat vastleggen, kunt u bij schade in een moeizame discussie belanden. Dit kan financiële consequenties voor u inhouden. Door vooraf een taxatie uit te laten voeren kunt u dit voorkomen. Met een taxatierapport legt u de waarde vast en krijgt u uitgekeerd waar u recht op heeft. De taxatiewaarde is ook bij een schade die wel hersteld kan worden belangrijk, hiermee bepaalt men tot in hoeverre een reparatie uitgevoerd kan worden.
Jazeker! Door onze erkenningen door het RETM en de Fehac worden onze rapporten door alle verzekeraars geaccepteerd.
Nee, absoluut niet! Een goede taxatie begint bij het fysiek controleren van het voertuig. Mocht achteraf blijken dat er wel een tele-taxatie heeft plaatsgevonden, dan kan uw schade-uitkering in gevaar komen.
Taxeren is niet alleen een must voor oldtimers van 25 jaar en ouder, maar ook voor youngtimers en andere bijzondere voertuigen, zelfs als deze van recentere datum zijn. Een taxatie is aan te raden bij elk voertuig dat een afwijkende waarde heeft.
Een taxatierapport kent meestal een geldigheidsduur van maximaal 36 maanden. Per verzekeringsmaatschappij en polis kan dit verschillen. Informeer hiernaar bij uw verzekeraar.
Taxeren kan ook nut hebben als je voertuig alleen WA-verzekerd is. Raak je buiten je schuld bij een aanrijding betrokken, dan moet de verzekeraar van de tegenpartij zich bij het uitkeren van de schade baseren op het taxatierapport, in plaats van de dagwaarde.